FAQ

Klik op onderstaande vragen voor het zichtbaar maken de antwoorden.

Ik heb geen bevestiging ontvangen van mijn ondertekening

Indien u deze mogelijkheid aangevinkt heeft gelaten bij ondertekening, krijgt u een bevestiging toegezonden naar het door u opgegeven e-mailadres. Niet ontvangen? Controleer u spamfolder! Als u de bevestiging daar niet aantreft heeft u wellicht typefout gemaakt in uw e-mailadres. Mail dan naar webmaster@bbbdebat.nl.

Ik wil mijn partner laten tekenen met mijn e-mailadres

Dat gaat niet met het systeem dat wij gebruiken. Helaas is daar niets aan te doen.

Kan ik het burgerinitiatief ook tekenen als ik in het buitenland woon?

Jazeker, als u maar in het bezit bent van de Nederlandse nationaliteit. U dient het adres te gebruiken waar u officieel ingeschreven staat.

Moet ik de Nederlandse nationaliteit hebben om te tekenen?

Ja, u kunt alleen tekenen als u Nederlander bent.

Mag ik het burgerinitiatief ook tekenen als ik nog geen 18 jaar ben?

Nee, je handtekening telt dan niet mee.

Waarom moet ik zoveel gegevens invullen?

Alle gegevens die wij u vragen zijn wettelijk vereist voor een geldige ondertekening van een burgerinitiatief. Wij hebben daarin geen keuze en daarom zijn alle velden verplicht om in te vullen.

Wat doet u met alle gegevens?

Uw gegevens zullen overhandigd worden aan de Commissie Verzoekschriften en Burgerinitiatieven en daarna worden vernietigd zowel door ons als door de Commissie.

Wat doet de commissie die de handtekeningen in ontvangst neemt?

De Commissie Verzoekschriften en Burgerinitiatieven zal een steekproef doen voor een controle op de deugdelijkheid van de door ons aangeleverde gegevens. In het kader hiervan kan contact met u worden opgenomen door de Commissie en men kan u eventueel verzoeken om een kopie van uw legitimatiebewijs.

Wat is de gehele procedure van een burgerinitiatief?

Hier vindt u de link naar de informatie van de Tweede Kamer over de gang van een burgerinitiatief.STAAT UW VRAAG ER NOG NIET BIJ?
Mail ons!